Redno vzdrževana klimatska naprava, s strani pooblaščenega servisa, vam omogoča brezhibno delovanje v času največjih obremenitev, podaljšano garancijo, nižje stroške v primeru okvar, ter čist in mikrobno neoporečen zrak v vašem prostoru.

ključnega pomena je dezinfekcija in čiščenje notranje enote s proti-mikrobnimi čistili. Z dezinfekcijo odstranimo mikrobe, ki se skozi leto naberejo v notranjosti naprave. Alge, bakterije , pršice, plesni in ostali mikrobi so na oko nevidni a nas na njihovo prisotnost opozori neprijeten vonj (smrad) ob vklopu klimatske naprave. V prostoru, kjer je zrak nabit z alergeni in nečistočami je lahko počutje slabše in tudi alergične reakcije so lahko pogostejše.

Ker pa so klimatske naprave kompleksne, samo čiščenje in dezinfekcija ni dovolj. Za brezhibno delovanje je potrebna redna ocena tveganj za okvaro in odprava le teh. Zato posebno pozornost namenjamo vitalnim delom klimatske naprave – kot je kompresor ter zadostna količina plina, kontroli ventilatorjev, ležajev, kontroli tesnjenja, nadzoru in nastavitvam avtomatike, kontroli vibracij, itd.

Vse to je del rednega servisnega pregleda in zagotovilo za neoporečno filtriran zrak ter brezhibno in energetsko varčno delovanje vaše naprave.

Z rednim vzdrževanjem in servisiranjem boste podaljšali življenjsko dobo vaše klimatske naprave in poskrbeli da je izpihan zrak vedno svež in brez mikrobov.