Prezračevalni sistemi LOSSNAY

V zaprtih prostorih se zrak s časom slabša, zato je potrebno dovajati v prostore svež zrak. V tradicionalnih sistemih prisilnega prezračevanja je potrebno zunanji zrak ogrevati ali hladiti, da ne bi prišlo do spremembe hidro-termičnega udobja v prostoru, kar zahteva visoko porabo energije. Proizvajalec MITSUBISHI ELECTRIC je z občutljivostjo do varčevanja energije že pred 20 leti izumil in izdelal rekuperator toplote LOSSNAY, ki v prenaša termično energijo izhodnega zraka na doveden svež zrak. Sistem je lahko vgrajen avtonomno ali v kombinaciji z sistemom klimatizacije.

  • maksimalni pretok zraka po modelih, od 150 – 2000m3/h
  • uporablja se za vse vrste objektov (pisarne, hiše, trgovine, športni objekti, restavracije, banke, itd.)
  • visoka skupna učinkovitost toplotne izmenjave, do 88%
  • možnost integracije v sistem klimatizacije in povezava s kanalskimi klimatskimi napravami
  • integrirani sistem nadzorujemo z enim stenskim žičnim upravljalnikom s tedenskim časovnikom.

 

Princip delovanja
Prezračevalni sistemi LOSSNAY

Delovanje rekuperatorja toplote LOSSNAY razumemo, če pihnemo topel zrak v tulec iz papirja; pri tem roke občutijo toploto, če pa pihnemo hladen zrak, občutimo hlad. Sistem LOSSNAY deluje po tem principu, tako da izkorišča lastnosti papirja pri izmenjavi temperature in vlage.
Osnovni element enote rekuperacije toplote LOSSNAY je izmenjevalni paket, izdelan iz posebnega, dodatno obdelanega, izredno tankega papirja, ki omogoča izmenjavo toplote in vlažnosti med vhodnim in izhodnim zrakom, istočasno pa preprečuje prehod plinov in nečistoč v zraku.