Skip to main content

 Popust na izbrane klimatske naprave!

Diners-Club-Logo-and-WordmarkDINERS obročno odplačevanje do 24 mesecev.

Visokotemperaturna toplotna črpalka zrak-voda Daikin ALTHERMA

Ogrevanje in topla sanitarna voda. Idealne za prenove – moči 11-14-16kW.

Opis produkta

Visokotemperaturna toplotna črpalka Daikin Altherma

Idealne za prenove

Visokotemperaturna toplotna črpalka Daikin Altherma predstavlja alternativo obstoječim
visokotemperaturnim generatorjem toplote, npr. pečem na biomaso, kurilno olje ali plin, saj lahko segreje vodo do 80°C za potrebe ogrevanja z radiatorji in za uporabo tople vode v gospodinjstvu.

Glede na veljavne predpise, se postavitev toplotne črpalke za ogrevanje stanovanjske hiše šteje med investicijsko vzdrževalna dela, za katera ni potrebno pridobiti gradbenega dovoljenja. Je idealna rešitev za prenove, saj lahko v celoti zamenja obstoječi sistem ogrevanja ter priprave tople sanitarne vode in se poveže na že obstoječo napeljavo.

Prilagajanje potrebam uporabnika

Visoko temperaturna črpalka Daikin Altherma je na voljo z zmogljivostmi 11kW, 14kW in 16kW (ob zahtevani večji zmogljivosti lahko tudi do 40kW) notranjih in zunanjih enot. Rezervoarja za gospodinjsko toplo vodo sta velikosti 200L in 260L, v primeru da želimo priklopiti tudi sončne zbiralnike pa velikosti 300L in 500L. Za popolno prilagajanje najrazličnejšim potrebam uporabnikov pa je mogoča tudi vzporedna vezava toplotne črpalke z ostalimi že obstoječimi sistemi ogrevanja (ELKO, plin).

Priklop na sončne zbiralnike

Sonce nam daje na leto v povprečju do 75% energije, ki jo potrebujemo za segrevanje gospodinjske tople vode do želene temperature. Zaradi tega je Daikin oblikoval toplotne črpalke Daikin Altherma na tak način, da se lahko priklopijo na sončne zbiralnike in tako še dodatno izkoriščajo obnovljive vire energije. Za izvedbo sončnega priklopa je potreben Daikinov rezervoar za sanitarno toplo vodo (EKHWP) v velikost 300L ali 500L.

 
Right Menu Icon